Verberg deze pagina

Noord- en Midden Limburg

Aankondiging Week tegen Kindermishandeling

16 november 2023

Volgende week is het de Week tegen Kindermishandeling (20 t/m 26 november 2023). Het thema is ‘Deel je zorgen. Je staat er niet alleen voor’.

“Een onderbuikgevoel, twijfel: zijn dit signalen van kindermishandeling? Als je met kinderen of jongeren werkt, herken je deze situatie misschien wel. En wat doe je dan? Weet dat je er niet alleen voor staat. Bespreek je zorgen met een collega of deskundige. Dat kan helpen om een situatie beter te duiden.”

Als Veilig Thuis Noord en Midden Limburg staan we daar graag even bij stil.

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit circa 3 procent van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat je kunt doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. De ervaringsverhalen en activiteiten in de Week tegen de Kindermishandeling kunnen betrekking hebben op alle vormen van kindermishandeling, zoals; verwaarlozing, mishandeling, seksueel misbruik of kinderen die getuige zijn van huiselijk geweld. Tijdens de Week tegen de Kindermishandeling en in aanloop ernaartoe, komen diverse ervaringsdeskundigen aan het woord. Zij delen ervaringen die aanzetten tot denken en vragen om duiding, waarbij wordt gekeken naar wat de ervaringsdeskundigen heeft geholpen, hoe dat komt én wat we daarvan kunnen leren. U kunt hier meer over lezen op https://www.voordejeugdenhetgezin.nl/projecten/week-tegen-kindermishandeling .

 

Maandag 20 november 2023 avondbijeenkomst ‘zie mij, hoor mij’

In de regio Noord en Midden Limburg zal er op maandag 20 november de avondbijeenkomst plaats vinden van ‘zie mij, hoor mij’, georganiseerd door de gemeente Gennep.

Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van kinderen te vergroten, zodat zij veilig en gezond opgroeien. Zij verdienen het om gezien en gehoord te worden.

Opgeven kan via  sociaaldomeininwoners1@gennep.nl

 

Online conferentie in de week van 20 november

Verder organiseert de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling een online conferentie in de week van 20 november. Hier kun je de gedurende week aan deelnemen. Je kunt je aanmelden via SAVE THE WEEK Jaarlijkse conferentie van de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling 

 “Tijdens de online conferentie gaan we in gesprek met een aantal (ervarings-)deskundigen en experts die hun licht laten schijnen op de impact van kindermishandeling op kinderen, hoe je samenwerkt, hoe we bijdragen aan herstel en op de vraag hoe we binnenkomen.

Laat je meenemen door het verhaal van Vince, zijn ouders, leerkracht, politie en hulpverleners en stel jezelf de vraag hoe dit bij jóu binnenkomt… en hoe jíj binnenkomt.”

 

Wat kunt u doen?

Komt u in aanraking met signalen van kindermishandeling? Maak het bespreekbaar!
Voor vragen en overleg kunt u altijd contact opnemen met Veilig Thuis (0800-2000).

 

Een Veilig Thuis, dat doen we samen.