Verberg deze pagina

Noord- en Midden Limburg

Bezorgd over

Maakt u zich zorgen?

Bent u omstander of getuige van huiselijk geweld en/of kindermishandeling? Heeft u zorgen over iemand in uw omgeving? Soms vangt u als familielid, ouder, buurman, buurvrouw of goede vriend signalen op van geweld of mishandeling. Wanneer u getuige bent of omstander bent van huiselijk geweld en/of kindermishandeling is het vaak lastig om in te schatten wat nu het beste is om te doen in deze situatie.

In dat geval kunt u bellen met Veilig Thuis. U krijgt dan een medewerker aan de lijn die aandachtig luistert naar uw verhaal. Samen proberen we te kijken naar mogelijkheden. Het is altijd belangrijk om te bellen, ook wanneer u niet zeker weet hoe ernstig het is. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf, daarom is het belangrijk om uw zorgen met ons te bespreken. Weet dat slachtoffers graag willen dat het stopt, maar dat het lastig kan zijn om een eerste stap te zetten.

U kunt bij Veilig Thuis advies vragen over wat u het beste kunt doen. Misschien wilt u advies over hoe u uw vermoeden bespreekbaar kunt maken. Dit kan bij Veilig Thuis. Omdat dit best spannend kan zijn, kunt u in dit advies anoniem blijven.

Bij Veilig Thuis werken professionals die goed kunnen inschatten wat het beste is om te doen in een situatie van (een vermoeden) van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor slachtoffers en daders. Veilig Thuis werkt samen met de hulpverlening bij u in de buurt, waarmee we u in contact kunnen brengen.

Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met Veilig Thuis via 0800-2000. U moet dan de woonplaats van betrokkene inspreken, en u komt dan vanzelf bij de Veilig Thuis van die regio uit. Samen kijken we naar wat er speelt en wat er nodig is om het op te lossen.

Is er acuut gevaar? Bel dan 112.