Verberg deze pagina

Noord- en Midden Limburg

Hulp nodig

Bent u slachtoffer?

Gaat het niet goed bij u thuis?  Heeft u zorgen over uw eigen veiligheid of die van uw kinderen? Misschien is het lastig om toe te geven dat het u overkomt. Misschien hoopt u dat het vanzelf weer overgaat. Dat het na vandaag niet meer gebeurt. Misschien vindt u dat het uw eigen schuld is. Huiselijk geweld komt veel voor in Nederland. U bent dus niet de enige die ermee te maken heeft. Er is dus niets om u voor te schamen.

De eerste stap die u kunt zetten naar een oplossing rondom huiselijk geweld en/of kindermishandeling is erover praten.

Bent u pleger van huiselijk geweld?

Iedereen is wel eens kwaad. Maar als deze kwaadheid zich richt op iemand anders in uw omgeving, uw partner, vriend, vriendin, kind of ouder ontstaat er een probleem.

Huiselijk geweld en/of kindermishandeling kan het gezinsleven insluipen. Vaak gebeurt dit uit een gevoel van machteloosheid.

Wanneer u huiselijk geweld pleegt, richt u veel schade aan. Mensen in uw omgeving kunnen het vertrouwen verliezen. In de meeste gevallen is het heel lastig om gedrag te veranderen zonder hulp van buiten. Goede voornemens zijn meestal niet genoeg om te kunnen stoppen. Wellicht schaamt u zich dat het zover gekomen is, en denkt u dat het niet meer gebeurt. Door er met iemand over te praten, zet u een eerste stap.

Wanneer contact met Veilig Thuis Noord-en Midden Limburg?

In bovengenoemde situaties kunt u bellen met Veilig Thuis NML, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook wanneer u twijfelt. Juist wanneer u twijfelt. U krijgt dan een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn, die de tijd neemt om naar uw verhaal te luisteren en samen met u kijkt naar mogelijke oplossingen. Zo’n eerste stap is lastig om te zetten, daarom is het mogelijk om in dit gesprek anoniem blijven.

Situaties die met huiselijk geweld of kindermishandeling te maken hebben zijn vaak niet zonder hulp van anderen op te lossen. Soms vervagen de moeilijkheden vanzelf, maar vaak weet men niet dat er eigenlijk sprake is van een echt probleem. Bovendien kan vragen om hulp moeilijk zijn. Hierdoor kunnen onveilige situaties lange tijd ongewild blijven voortbestaan.

Elk geval is uniek. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar wat er speelt en wat er nodig is om het op te lossen.