Verberg deze pagina

Noord- en Midden Limburg

Veilig Thuis NML en de Week tegen Kindermishandeling 2017

10 november 2017

Op 20 november 2017 start de vijfde editie van de Week tegen Kindermishandeling. ‘Verbind voor het kind’ is het thema van dit jaar, dit houdt in verbinding zoeken met elkaar, om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Dit zodat we met zijn allen kunnen zorgen voor duurzame veiligheid voor alle kinderen.

In deze week zijn er veel thema- activiteiten en bijeenkomsten. Veilig Thuis NML draagt ook dit jaar weer bij aan deze belangrijke week.

Veilig Thuis NML zal actief aanwezig zijn bij de themabijeenkomst kindermishandeling georganiseerd door de Noord en Midden Limburgse gemeenten. Deze bijeenkomst heeft als uitgangspunt “kindermishandeling vraagt om actie! ook van de scholen..”. Het doel van deze bijeenkomst is de rol van het onderwijs bij het signaleren van kindermishandeling verkennen en bespreken wat het onderwijs nodig heeft om een actieve rol in de aanpak van kindermishandeling op te kunnen nemen. Er zal uiteraard aandacht zijn voor de aankomende aanscherping van de meldcode. Voor deze bijeenkomst zijn de bestuurders en directie van het primair-, voortgezet-, speciaal- en beroepsonderwijs in Noord en Midden Limburg en de wethouders onderwijs en/of jeugd Noord -en Midden Limburg uitgenodigd.

Veilig Thuis NML zal op donderdagavond 23 november een lezing geven over kindermishandeling bij het Filmtheater De Nieuwe Scene te Venlo. Waarna we met een breed gezelschap gaan kijken naar de film ‘Loveless’. Dit is een film over een liefdeloze relatie, ontbreken van familiebanden, over afwijzing en angst.

Veilig Thuis NML hoopt op deze manier de verbinding te vinden met elkaar. Mocht u vragen hebben over onze activiteiten of onze werkzaamheden, dan bent u welkom om contact met ons op te nemen.

Wilt u meer informatie over de Week tegen Kindermishandeling en alle activiteiten die worden georganiseerd? Kijk dan op de site van de  Week tegen Kindermishandeling.

Meer informatie over de vertoning van de film ‘Loveless’ kunt u vinden op de site van Filmtheater De Nieuwe Scene.