Verberg deze pagina

Noord- en Midden Limburg

Week tegen Kindermishandeling: 16 t/m 22 november 2020

10 november 2020

Veilig Thuis NML vraagt naar aanleiding van de Week tegen Kindermishandeling extra aandacht om in actie te komen tegen kindermishandeling

In 2020 is de Week tegen Kindermishandeling van maandag 16 tot en met zondag 22 november.

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling met als thema ‘Leren van elkaar’ de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen, die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. Dit om kindermishandeling extra bij iedereen onder de aandacht te brengen en daarbij te leren van elkaar.

Ondanks vele campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling te hoog. En toch is onze gezamenlijke inzet meer dan de moeite waard, omdat we het er allemaal over eens zijn dat elk kind recht heeft op een veilig thuis!

Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg (Veilig Thuis NML) doet dan ook een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die in actie komt, kan namelijk al genoeg zijn om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

Wat kunt u doen?
Als u het gevoel heeft dat er iets aan de hand is, klopt dat vaak ook. U bent waarschijnlijk niet de enige die iets ziet, maar misschien wel de eerste die wat doet. Wat kunt u doen?
• Praat met het kind zelf of met de ouder(s)/verzorger(s). Besef dat kindermishandeling vaak het gevolg is van onmacht. U kunt vaak al helpen door er te zijn voor het gezin of door het kind een luisterend oor te bieden.
• Vraag advies bij Veilig Thuis NML. Dat is hét centrale advies- en meldpunt in de regio Noord- en Midden Limburg voor iedereen die met kindermishandeling, huiselijk geweld en/of ouderenmishandeling te maken heeft of krijgt. Niet alleen voor slachtoffers en plegers, maar ook voor bezorgde omstanders en professionals.
• U kunt bellen (0800-2000) of u kunt via de chatfunctie op de website www.veiligthuisnml.nl contact opnemen met Veilig Thuis NML -ook bij twijfel- en uw zorgen delen als het gaat om vermoedens van kindermishandeling. Een medewerker van Veilig Thuis NML bespreekt de situatie met u en bepaalt in samenspraak met u wat de volgende stappen zijn. Als het nodig is, kunt u vervolgens een melding doen van kindermishandeling.

Meer informatie nodig?
Wilt u meer informatie over Veilig Thuis NML? Dan kunt u onze website bezoeken op: www.veiligthuisnml.nl of een mail sturen naar: info@veiligthuisnml.nl.

Wilt u meer informatie over de Week tegen Kindermishandeling en welke activiteiten er zijn in uw regio? Raadpleeg: www.weektegenkindermishandeling.nl.