Verberg deze pagina

Noord- en Midden Limburg

Week tegen Kindermishandeling 2021

16 november 2021

Doorbreek JIJ de stilte? Open je oren en ogen voor kindermishandeling. Een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig, angstig is, blauwe plekken heeft of structureel geen lunch mee naar school krijgt. Het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn.

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling van 15 november tot en met 21 november 2021 wordt er extra aandacht gevraagd voor kindermishandeling.

Jaarlijks worden in Nederland naar schatting minimaal tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt en zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling. Niet alle gevallen worden gesignaleerd. De cijfers kunnen volgens onderzoekers daardoor hoger uitvallen. Daarom vragen wij aandacht voor het veel te hoge aantal kinderen dat onveilig opgroeit in Nederland. Doorbreek de stilte en kom in actie! Het houdt niet op, totdat JIJ iets doet!

Veilig Thuis Utrecht heeft samen met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht een campagnevideo ontwikkeld. De video gaat over Merel, een prinsessenridder, en haar opdracht om het kasteel te beschermen totdat de koning terugkomt. Haar rijk wordt bedreigd door een stiltevloek, waarbinnen niemand meer mag lachen, praten of huilen. De boodschap van de video: open je ogen en oren voor kindermishandeling en doorbreek de stilte! Naast zichtbare wonden of littekens, kan er ook minder zichtbaar misbruik plaatsvinden zoals emotionele of geestelijke verwaarlozing. In de Week Tegen Kindermishandeling wil Veilig Thuis met de video awareness creëren om zo de stilte met elkaar te doorbreken.

Klik hier voor de video.

Wat kunt u doen?

Heb je vermoedens van kindermishandeling of -verwaarlozing? Praat er over. Bel Veilig Thuis (gratis en anoniem) 0800-2000 of chat via de website veiligthuisnml.nl.

Wij zijn er voor advies en ondersteuning. Voor als jij zelf hulp zoekt, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Ook via www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips en handvatten.

 

#DoorbreekJIJDeStilte #VeiligThuis #Kindermishandeling #OpenJeOren #OpenJeOgen #TrekAanDeBel #DuurzameVeiligheid  #VeiligheidVoorop #HKU #Prinsessenridder #DeelJeZorgen #KomInActie #Help #WeekTegenKindermishandeling #DichterbijDanJeDenkt #HetHoudtNietOpTotdatJIJIetsDoet